Beskriv SPLevel/SPLevel11/Diaries/KennethTörnberg här.

28/1 2011

Fredagsträffen

Vi diskuterade om spelet skulle vara 1a eller 3e person under mötet. Det verkar vara väldigt många eldsjälar i denna kurs, vilket är kul. Jag hoppas att det kommer att bli en bra spel som vi skapar. Vi hade röstning om vilka grupper vi ville tillhöra då man fick välja 2st. En primär grupp & en sekundär. Ljud kände jag är min gren så jag valde den som prämär & så valde jag levelDesign som sekundära gruppen för att jag tyckte UDK va sjukt kul i SPILS kursen.

PS: jag var sjuk den första veckan men var tillbaka i onsdags (26/1) och föreläsningen var inspirerande, Fick mig att fundera lite djupare hur vi ska designa våran spelidé & sedan formulera det i ett gamedesign dokument.

Jag har mycket ideér om hur vi ska genomföra ljudet i spelet. Jag tycker själv att det är mycket kul att jobba i qubase & spela in musik själv så detta kan bli kul. Voice action till våran 77åring kan bli problematiskt dock, men lyckas vi bra med det så kommer det definitivt ge en "UNIK" spelupplevelse... Riktigt cool idé vi fick fram i denna gruppen.

Onsdag 2/2 2011

Idag kom Kjell in och slog umkull en stor del av våra planer. Vi hade tänkt oss att ha grupper där alla samarbetar och skapar en komplett prototyp (vissa gör texturer, andra ljud, osv) Vi ska jobba 2 & 2 på en liten del av projektet. Det känns faktiskt bättre för mig då jag känner att det blir lättare för mig att förstå vad jag ska göra + att vi kommer att jobba i par.

Jag började skissa upp en idé på hur banan ska se ut (jag hade tänkt feodal Japan). Grund idéen är att Cleo ska lösa små pussel & få en nyckel per löst pussel som leder in innanför grindarna (finns 2 grindar som skärmar av banan) och längst upp till vänster finns ett samurajsvärd.

Fredag 4/2 2011

Idag hade vi möte där vi diskuterade vad alla hade för idéer & vilka grupper de ska vara med i. Jag hade ingen grupp när jag kom till mötet men är nu med i en grupp med Kristina. Hon är interesserad av att jobba med Inuiter (grönland, tänk snö!) & jag är intresserad av att jobba med FeodalJapan (se ovan). Tänkte att dessa kanske går att kombinera (kanske att man börjar i en iglo där de kan finnas föremål, kanske ett en liten samling med rustning eller liknande) dessa 2 idéer. När man lämnar iglon så kan de finnas ett stort vitt snö landskap där det kan vara grönland tema (kanske så har Japanerna haft en expedition dit nån gång (knappast troligt...men vaf*n)och det går att spinna vidare på den idéen. Vi ska träffas & diskutera så får vi se vad vi komer fram till.

SPLevel/SPLevel11/Diaries/KennethTörnberg (senast redigerad 2011-02-04 14:09:04 av KennethTörnberg)